HomeSenioren4e ProvWedstrijdverslagenHaasrode B: hoe een leider lijden kan.

Haasrode B: hoe een leider lijden kan.

Onze P4 zitten na de winterstop in de juiste flow en het is de moment om eens een reekske neer te zetten.   Daarvoor moesten we zondagmiddag wel naar Rummen Geetbets,  afhankelijk van welke autostrade je nam en door hoeveel wegenwerken je wou rijden toch een trip van ongeveer een uurtje. Maar de sneeuw was verzwonden, 20 graden verschil met twee dagen geleden, een mooi zonneke en een zeer goede grasmat.  Rummen-Geetbets is de fiere leider met zowat 20 punten voorsprong op onze jongens,  en wat we nog wisten van de heenronde was dat we toen onterecht verloren in de slotminuut, en de zeer fanatieke maar uiterst sympathieke supporters met toeters en een continu RRRRRRRRRRRRRRRRRummen dat van de tribunes schalde.

We moesten het stellen zonder zieke Gilles en geschorste Jerre, maar de rest van onze gasten waren op post, en zoals gedurende de match zou blijken, een topscheidsrechter zou deze wedstrijd leiden.

Trainer Tim pakte weer uit met een 3-5-2 en dit blijkt de laatste weken echt wel zijn vruchten af te werpen, mannetje meer op het middenveld en daar hebben de tegenstanders vaak last mee.  In het eerste kwartier was de wedstrijd min of meer in evenwicht waarbij Haasrode toch wel voor het meeste gevaar kon zorgen. Het duurde echter tot minuut 28 voor dit ook in een voorsprong kon uitgedrukt worden, mooi combinatie tussen Warre en Martijn, die met een mooi tikje binnendoor Warre alleen voor het doel afzonderde en die twijfelfde niet. 0-1 en die van Rummen moesten even met hun ogen knipperen.  En onze gasten bleven op hun elan doorgaan, maar de kansen werden gemist om voor de rust op 0-2 te komen, Rummen dreigde met een paar afstandschoten maar kon onze verdediging niet uit verband spelen.

Tijdens de tweede helft bleek hoe fysiek zwaar de eerste helft wel geweest was, en het was duidelijk dat de fysiek sterkste ploeg overwicht zou nemen.  Rummen pakte uit met een pressing gedurende de eerste tien minuten en onze jongens kregen het nu wat moeiljk achterin, het was duidelijk dat we een tweede goaltje moesten maken om te kunnen winnen.  Maar gedurende deze minuten was er de steun van de achterban met „ Haasssssssssse Konsentraaassse“ om onze gasten scherp te houden.  Na 20 minuten schreeuwde heel Haasrode om een penalty voor handspel, maar de ref verroerde geen vin, als dan 7 minuten later de bal weer tegen de hand gaat, weet je dat een 0.5 plus 0.5 penalty is.  Lukas kweet zich van de taak en de 0-2 was een feit.

En toen ging Rummen nog een mannetje meer voorin posteren en kwam er een zee van ruimte in het middenveld en achteraan waar onze gasten wel raad mee wisten,  dus werd een minuut later Elias op rechts gelanceerd en die vond Cedric voor de goal die er nu 0-3 van maakte,  Rummen bleef lange ballen gooien zonder succes en onze jongens amuseerden zich nu te pletter.  Ze lieten wel onbegrijpelijk de 0-4 en de 0-5 liggen, zo een beetje het Teo torinstinct van een paar weken geleden   Maar 8 minuten later besloot Elias om er een einde aan te maken en na een spurtje van 50 meter, knalde hij de 0-4 tegen de netten.

De supporters van Rummen dachten al lang niet meer aan terug komen en vroegen hun spelers om achteraan te blijven en groter onheil te voorkomen.  Nog eens benadrukken, supersportieve en vriendelijke supporters, spelers en trainers, plezier om tegen zulke ploegen te spelen.

Maar zoals we weten is de ene week de andere niet, dus volgende week weer voetjes op de grond en vol aan de bak op training.   Een reekske neerzetten ….en een doel voor een vat onderhandelen ?

En niemand die nog kloeg dat hij nog een uurtje terug moest..

Thomas Van Bael, Remy Vanderwaeren, Jonas Huyghe, TikkieTokkie Steeno, Warre Desmet, ( 75‘ Pierre Piret) Cedric Gastmans, Elias Engelen ( 83‘ L Schrevers ) Johannes Boon ( 71‘ Dieter Deseyn ) , Lukas Michiels, Martijn Baeck, Thibau Verbeeck.

Trainers 4e Prov.

Delegues 4e Prov.

Delegue 4e Prov.
Delegue 4e Prov.
0477/523608

Met dank aan onze hoofdsponsor:

onze grote sponsors

sdworx

 

brain2

gezel

hyundai

En aan onze andere sponsors:

Go to top