Waarom een nieuwe kantine?

Waarom investeren in nieuwe infrastructuur?

Ik doe mee …

De huidige kantine, de kleedkamers 1, 2, 3 en 4 en de twee scheidsrechterskleedkamers dateren van de jaren 80 van vorige eeuw, de kleedkamers 5, 6, 7 en 8 zijn een tiental jaren jonger. Door het intensieve gebruik, de slijtage en de hoge energiekost, zijn we van mening dat een modernere en energievriendelijkere infrastructuur geen overbodige luxe is. In de (brede) regio zijn er allicht clubs die het met nog oudere infrastructuur moeten stellen, maar er zijn ook heel wat clubs die over veel modernere infrastructuur beschikken.

Waarom het project gefaseerd uitvoeren en dus nu alleen de kleedkamers vernieuwen en niet alles ineens?

In 2015 is er een studieteam opgericht om een voorstel te doen voor het vernieuwen van de bestaande infrastructuur. Het voorstel uit deze studie betrof een volledige nieuwbouw met een geschatte bouwkost van meer dan 1 miljoen euro, (deels) te financieren uit crowdfunding. De conclusie van het clubbestuur was dat deze investering niet te dragen zou zijn door de club en de gemeente. Op basis daarvan is het besluit genomen om de vernieuwing gefaseerd te doen: eerst de kleedkamers en in een latere fase (nog te bepalen) de kantine. Het voorstel voor een nieuwbouw van de kleedkamers is vervolgens verder uitgewerkt. Verschillende opties werden bekeken en de pro’s en contra’s tegenover elkaar afgewogen. Er werd wel al gedacht aan een totaalconcept.

Wij denken ook aan het milieu

Het nieuwe gebouw zou idealiter 50 jaar moeten meegaan. We streven naar een gebouw dat makkelijk is in onderhoud en opgetrokken wordt in stevige, duurzame materialen. Er worden verschillende energiebesparende maatregelen genomen zoals zonnepanelen, isolatie en ventilatie, regenwaterrecuperatie, ledverlichting, bewegingssensoren voor de verlichting, douchespaarkoppen,…

Wil je mee doen aan de crowdfunding, of heb je nog een vraag of een opmerking? Laat het ons weten.

Met dank aan onze hoofdsponsor:

onze grote sponsors

sdworx

 

brain2

gezel

hyundai

En aan onze andere sponsors:

Go to top